Hofkapel historie: Kurketrekkers

In Wamel wordt al sinds 1955 Carnaval gevierd. Een paar jaar na de oprichting van carnavalsvereniging De Oude Gierpont was er op een avond een stel muzikanten van de Harmonie en de drumband aanwezig. Zij besloten de feestelijkheden te gaan opluisteren met een optreden; De Kurketrekkers waren geboren.

Door de jaren heen is er altijd met veel plezier muziek gemaakt bij de familie Rutten. Zo is de kapel eigenlijk de grondlegger van het ouderwetse matinee, dat vroeger uitsluitend in het café bij Thea en Frans plaatsvond. Dit werd zo’n succes dat tegenwoordig de zaal en de tent op de maandag- en dinsdagmiddag helemaal vol zitten. Jong en oud komen dan naar ‘de Rut’ om met z’n allen feest te vieren.

Behalve met Carnaval speelt de kapel ook bij de Pronkzittingen. Vroeger was er een ‘gewone’ Pronkzitting en een avond voor de bejaarden in het Henricus, maar de laatste jaren is er een speciale zitting voor de jeugd bijgekomen. Ook de Schlagerfestivals worden muzikaal opgeluisterd door onze kapel.

Verder zijn we regelmatig actief in het dorp. Sinds enkele jaren begeleiden we Sinterklaas bij zijn intocht vanaf de veerstoep, we brengen een muzikale noot tijdens de Dijkenloop en hebben ook al enkele malen met Kerst op de Kinderboerderij onze klanken ten gehore gebracht. Uiteraard wordt het repertoire aangepast aan de gelegenheid waar we spelen.

We hebben op dit moment een mooie bezetting, maar er is natuurlijk altijd ruimte voor enthousiaste muzikanten. Als je zin hebt om mee te doen, meld je dan via deze site bij ons aan en wij nemen contact met je op.