Verdienstelijk Wamelnaar 2023

januari 16, 2023 in Nieuws door De Oude Gierpont Wamel

Tijdens de Pronkzitting van Prins Pleun de Vurste werd afgelopen zaterdag 14 januari traditioneel de jaarlijkse onderscheiding voor de Verdienstelijk Wamelnaar uitgereikt door CV De Oude Gierpont. Dit jaar viel deze eer te beurt aan Mevrouw Mientje Soetekouw-Nuij. Geboren en getogen in Wamel, met een groot hart voor alle inwoners van Wamel. Van jong tot oud. Zij stelt het welzijn van haar dorpsgenoten op de eerste plaats. Zulke mensen zijn voor onze gemeenschap van onschatbare waarde.

Mientje heeft haar sporen op het gebied van vrijwilligerswerk meer dan ruimschoots verdiend. Al sinds de jaren ’70 zet zij zich in op een breed terrein van het maatschappelijk leven in Wamel. Zorgzaamheid zit in haar DNA en is als het ware haar tweede natuur.

 

In de 50 jaar dat ze vrijwillig actief is, is ze 35 jaar betrokken geweest bij de Wamelse EHBO vereniging, onder andere als penningmeester. Daarnaast is ze 15 jaar actief bij het Henricus geweest en is ze al 15 jaar actief bestuurslid bij de seniorenvereniging. Heel recent is ze nauw betrokken bij de ‘open eettafel’ in Wamel en bij ‘Ut Maos en Waolse Plaotje’. Alles voor de saamhorigheid en leefbaarheid in Wamel.

 

Mientje verstaat de schone kunst om altijd aanwezig te zijn maar toch op de achtergrond te fungeren. De stille kracht. Bescheiden maar onmisbaar, vrijwillig maar niet vrijblijvend.

Kortom: meer dan terecht getooid met de hoogste onderscheiding: Het Gouden Anker van De Oude Gierpont.