Prinsbekendmaking Prins Pleun d’n Vurste

november 11, 2022 in Nieuws door De Oude Gierpont WamelDe Trossen zijn los! In Wamel is zaterdagavond tijdens de Prinsbekendmaking de nieuwe Prins van ’t Veergat bekend gemaakt. Pleun Kalkers gaat daar het komende jaar door het leven als Prins Pleun de Vurste. Hij wordt hierin bijgestaan door zijn Adjudanten Willy van Aanholt en Ronny van Rooij.    

 

Pleun Kalkers is een geboren Wamelnaar, en woont daar samen met zijn vrouw Marij en hun twee dochters. In Wamel is Pleun een bekend gezicht. Zo is hij lange tijd voorzitter geweest van de lokale omroep ExtraFM, voetbalt hij elke zondag mee met de talenten van Unitas 4 en is hij dweilend lid bij D’n Zagte Bèzem. Maar ook bij andere verenigingen draagt Pleun desgevraagd zijn steentje bij. Pleun is sinds enkele jaren ook voorzitter van De Oude Gierpont, waar hij in 2009 als lid van de Raad van Elf bij kwam. En dat de familie Kalkers een bekende is binnen De Oude Gierpont moge duidelijk zijn; de opa van Pleun was één van de oprichters van de Carnavalsvereniging en tevens de allereerste Prins. Nu 67 jaar nadat Chris Kalkers als Prins Gijsbert Stout met de scepter zwaaide is deze dus in handen van Prins Pleun de Vurste. 

 

De bekendmaking gebeurde in De Rut tijdens het Trossen Los Feest. Met DJ Willem de Wijs en een fantastisch feestpubliek waren alle ingrediënten voor een gezellige avond al binnen. Na een spectaculaire aflevering van het Jachtseizoen waarin de Dansgarde op jacht ging naar een nieuwe Prins kwam Prins Pleun met flink kabaal op een motor de zaal inrijden! Spectaculair! Om vervolgens het feest in De Rut nog maximaal door te zetten! 

 

De leus van Prins Pleun is: 

 
“Vur Carnaval is ’t nooit te loat, nooit te vroeg, 

Drink niet teveul, mar wel genoeg!” 

 

Prins Pleun wordt vergezeld door de zes meiden van de Dansgarde, welke deze avond hun Gardedans aan het publiek lieten zien. Enthousiaste top-meiden die de hele avond op het podium lieten ze zien klaar te zijn voor het aankomende seizoen.  

 

Met Prins Pleun en zijn Adjudanten aan het roer van De Oude Gierpont staat ’t Veergat duidelijk wederom een fantastisch Carnavalsjaar te wachten! De ouderwetse avond in De Rut tijdens het Trossen Los Feest én de drukbezochte en gezellige Prinsreceptie op zondagmiddag waren alvast een goede warming-up hiervoor. De Oude Gierpont zet nu koers richting haar Pronkzitting op zaterdag 14 januari om vervolgens op te gaan naar Carnaval 2023.