Pronkzittingen 2024

januari 20, 2024 in Nieuws door De Oude Gierpont Wamel

Zaterdag 13 januari vonden in het VTC de jaarlijkse Pronkzittingen plaats. ’s Middags was er voor de jeugd een nieuwe editie van de Wamelse BZT-show, waarin vele kinderwensen in vervulling gingne. Zo was Spiderman aanwezig in de zaal en werd er gereden in de allersnelste Tesla. Een ander hoogtepunt deze middag was het installeren van Jeugdprins Finn en Jeugdadjudant Thijmen, begeleid door acht nieuwe meiden van de Minigarde. 

’s Avonds was de Pronkzitting voor Prins Robbie d’n Urste. Het programma startte met het onderscheiden van twee leden: Jos van der Aa en Louis van Kessel. Beiden werden bedankt voor 25 jaar De Oude Gierpont. Daarna volgden optredens van de Minigarde, Unitas MO20, Unitas 4, de Vage Vrienden met buutreedner Mai, de BSV en de Dansgarde. Na afloop werd er tijden de afterparty in de Huiskamer nog gefeest tot in de kleine uurtjes.Tijdens de Pronkzitting werd traditioneel de jaarlijkse onderscheiding voor de Verdienstelijke Wamelnaar uitgereikt. Dit jaar viel deze eer echter niet te beurt aan één persoon, maar aan een paar: Ben en Francien Jansen-van Heumen. Het dorpsgevoel is beiden met de paplepel ingegoten, en dat blijkt ook uit de lange lijst vrijwilligerswerkzaamheden. Samen hebben ze hun sporen ruimschoots verdiend en dragen ze nog steeds volop bij aan de leefbaarheid van Wamel.

Een Wamels paar dat van onschatbare waarde is voor het dorp. Een echt team, dat niet zonder elkaar kan: bij al hun vrijwilligerswerk ondersteunen zij elkaar en vullen ze elkaar aan. Meer dan terecht ontvingen ze dan ook beiden de hoogste onderscheiding: het Gouden Anker van De Oude Gierpont.