Fantastische Pronkzittingen

februari 11, 2017 in Nieuws door De Oude Gierpont Wamel

Zaterdag 28 janurai vonden in het VTC Wamel de Pronkzittingen plaats van CV De Oude Gierpont. ’s Middags was er voor de jeugd voor de vierde keer de Wamelse BZT-show waarin vele kinderwensen in vervulling gingen. Kosten nog moeite werden gespaard! Zo werden meiden opgemaakt door een schoonheidsspecialist, werd er een ritje gemaakt op een pony, er werden pannenkoeken voor de hele zaal gebakken en de politie was aanwezig om een ´boef´ op te pakken en een wens om in een politieauto mee te rijden waar te maken. De jongens van de BSV waren ook aanwezig om een wens van twee jonge spotters te vervullen. Samen zijn ze naar de bekende plek aan de Waal geweest, en hebben ze mooie boten gespot. Vooraf opgenomen en getoond op het grote scherm was een ritje in een heuse Monstertruck. Een stoere wens! Ook werd natuurlijk ´de jongens tegen de meiden´ gespeeld.  Een geweldige middag, met ook als één van de hoogtepunten ook het installeren van Jeugdprins Ties en zijn Jeugdadjudant Luc. Een fantastisch jeugdig paar, met als leus:
“We komme allemaol vur de lol, met Carnaval is ons niks te dol!”

’s Avonds was de Pronkzitting voor Prins Bob d’n Urste. Het programma startte met het uitreiken van het Groot Anker aan Joop van Verseveld, precies 25-jaar lid van De Oude Gierpont. Harrie Lamers, vader van de Prins en ook 25 jaar lid, had het Groot Anker al eerder ontvangen maar werd ook in het zonnetje gezet.

Rooie Hem als buutreedners en een optreden van Toos & Stien wisten het publiek dat massaal was toegestroomd goed te vermaken. De optredens van de vrienden van de Prins en een sterk stukje van de BSV zorgden ervoor dat het van begin tot eind een uitermate boeiende avond werd.  Ook ´s avonds lieten de meiden van de Minigarde én Dansgarde zien in topvorm te zijn, en klaar te zijn voor Carnaval!

Tevens reikte Prins Bob d’n Urste de traditioneel jaarlijkse onderscheiding voor Verdienstelijk Wamelnaar uit. Dit jaar viel deze eer ten beurt aan Arno van Kruijsbergen die zich al vele jaren verdienstelijk maakt op een breed terrein van maatschappelijke functies en daarmee een voorbeeld is voor de huidige generaties. In de toespraak door de President van CV De Oude Gierpont Anthony van Wijk werd de laureaat met name geroemd als een bescheiden mens met een hart dat warm klopt voor de Wamelse gemeenschap.

Na het denderende programma werd er tijdens de afterparty in de Huiskamer nog gefeest tot in de kleine uurtjes waarmee alle gasten lieten zien waarom Carnaval in Wamel altijd een feest is!